Близо 20% по-висока цена на природния газ през ноември прогнозира Булгаргаз. Общественият доставчик

...
Близо 20% по-висока цена на природния газ през ноември прогнозира Булгаргаз. Общественият доставчик
Коментари Харесай

Два пъти по-висока цена на газа за ноември прогнозира Булгаргаз

Близо 20% по-висока цена на природния газ през ноември прогнозира " Булгаргаз ". Общественият снабдител отхвърли да се обвърже с съответна цена, поради комплицираната геополитическа обстановка и непрекъснатото растящите цени на интернационалните пазари. Първоначално оповестената цена за ноември от сдружението беше малко над 67 лева за мегаватчас.

Това е близо два пъти повече от декларираното от публичния снабдител при започване на октомври, когато оттова прогнозираха увеличение с 11%, предава 

Газът в Европа продължава да нараства

През ноември цената на естествения газ ще бъде значително по-висока в съпоставяне с октомври, удостовери и ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

Върху нея вече влияе сезонния фактор, както и цените на интернационалните тържища. На европейския борсов пазар сега природния газ се продава за към 50 евро на мегаватчас.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаОчакват по-скъп газ от ноември цена газ Булгаргаз .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР